Waarom Meedoen ?

images/BW-Logo_Tourdeachterdeur_smalest.png

Fietsen voor regulering van cannabis

'Dooprit' Tour de Achterdeur in Gerrie Knetemann Classic

 

AMSTERDAM – Het Tour de Achterdeur wielerteam rijdt op 14 september zijn dooprit in de Gerrie Knetemann Classic in Amsterdam. Onder het motto 'fietsen voor regulering' wil de tour aandacht vragen voor de onhoudbare situatie aan de achterdeur van de coffeeshop.

Door coffeeshops wel toe te staan cannabis te verkopen, maar elke vorm van teelt te blijven bestrijden heeft de overheid een monster gecreëerd. De gevolgen zijn bekend: onveilige situaties bij teelt in woonhuizen, inmenging van criminele organisaties, wisselende kwaliteit, hoge prijzen, ripdeals enzovoort. Ook de oplossing is bekend: regulering van de teelt.

Van regulering profiteert iedereen. Het is goed voor de veiligheid en de volksgezondheid, omdat de teelt onder normale omstandigheden plaatsvindt, zonder stroomdiefstal, bestrijdingsmiddelen of verzwaring. Het is goed voor de consument, die een beter product krijgt. Het is goed voor de coffeeshops, die als gewone ondernemers kunnen inkopen, zonder het risico dat hun leveranciers worden opgepakt. Ook de overheid en de belastingbetaler profiteren: grote besparingen op de kosten van de 'Hollandse Hennepoorlog', meer belastinginkomsten en een transparante cannabisketen, van zaadje tot zakje.

We willen schone wiet, maar geen gemeentewiet of een monopolie voor een klein aantal producenten. Net als bij alcohol en tabak kan de productie gewoon aan de vrije markt worden over gelaten, waarbij de overheid toeziet op verantwoorde en transparante productie. In de VS is inmiddels veel ervaring met regulering opgedaan, waar Nederland zijn voordeel mee kan doen.

 

Met deze boodschap fietst de Tour de Achterdeur door het land. Coffeeshops kunnen één of meer renners sponsoren met het fraaie Castelli wielertenue, uiteraard met wietblaadjes, en vergoeding van de reis- en verblijfskosten. Gezelligheid en het brengen van een positieve boodschap staan voorop; het moet wel relaxed blijven. Uiteindelijk zal de tour in verkiezingstijd koers zetten naar het Binnenhof in Den Haag. Hopelijk is het team dan uitgegroeid tot een stevig peloton.

De Tour de Achterdeur is een landelijk initiatief en wordt ondersteund door de stichting VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod), cannabisconsumentenbond WeSmoke, PCN (Platform Cannabisondernemingen Nederland) en het Cannabis College in Amsterdam.


Het team beleeft haar vuurdoop op zondag 14 september tijdens de jaarlijkse Gerrie Knetemann Classic. Deze Amsterdamse klassieker begint en eindigt in het Olympisch Stadion. Het team rijdt de route van 45 kilometer, langs de mooiste plekjes van het Groene Hart. Meer informatie en inschrijven: www.tourdeachterdeur.nl.